Početna / Bogat adventski tjedan

Bogat adventski tjedan

19.12.2023.

Bogat adventski tjedan

Huhhh… Od kud početi s našom ovotjednom pričom? Naime, iza nas je zaista bogat tjedan i još bogatija iskustva. Pa hajdemo redom!

Na samom početku tjedna ugostila nas je školska knjižničarka, teta Dijana, u novoj školskoj knjižnici i vrlo nas ugodno iznenadila organiziravši za nas pravo božićno druženje.  Uz čitanje priče s naglaskom na humane vrijednosti, osmislila je i igru natjecateljskog duha, tj.  slaganje slagarica u timovima, zanimljive bojanke i naravno bombončiće koji uvijek izmame osmijeh na lice. Koliko je zaista bila zanimljivo i poučno, vidjelo se i po dječjim licima i nesmetanoj pažnji koja je konstantno bila prisutna.

Nadalje, primijetili smo koliko se svakodnevno roditelji dive našim uratcima kojima kitimo vrtić u toku Adventa pa zašto isto ne priuštiti i njima. Tako su nam se pridružile mame na božićnoj radionici izrade borića, svijećnjaka, patuljaka i sličnih ukrasa od pedagoški neoblikovanog materijala i prirodnina.

I dok smo se mi s ushićenjem promatrali  što sve naše mame znaju i umiju, na parkiralištu našeg vrtića dočekao nas je autobus. Eeee, da ste samo mogli vidjeti tu ciku i viku. Uslijedilo je božićno putovanje u društvu mama i tata na imanje obitelji Salaj. Oduševljeni onim blještavilom lampica i skulptura, upijali smo svaki detalj.

Za pomoć nam se obratila i naša načelnica, teta Lara. Trebalo je okititi jelku, a tko to bolje zna nego male Iskrice. Spremni na izazov, s oprezom u prometu obavili smo i taj zahtjevan, ali nama vrlo zanimljiv posao.

A onda zamislite,sav naš trud itekako je bio nagrađen. Jer dok smo mi u društvu školaraca i udruga pjevali, recitirali i plesali na Đelekovečkoj božićnoj priredbi, začuli smo zvonca i onaj poznati „Ho-ho-ho“ pozdrav. Posjetio nas je Djed Mraz! Skupili smo hrabrost, odlučili savladati sve prepreke i izazove i otići do njega jer vreća koju je donio sa sobom bila je vrlo primamljiva.

Svašta bismo još mogli s vama podijeliti, ali čekaju nas fritule. Fritule? Sigurno se pitate kakve fritule. Molimo vas za samo malo strpljenja jer i o tome imamo priču za vas.

Do onda već svima znan pozdrav od Iskrica, ho-ho-ho do skora.