Dječji vrtić “Potočnica” Sigetec

Dječji vrtić “Potočnica” Sigetec

Dječji vrtić “Potočnica”, Sigetec

Braće Radića 23, Sigetec

48321 Peteranec

Telefon: 048 865 351

Mobitel: 099 575 5333

Elektronička adresa: vrapcicsig@gmail.com

 

Dječji vrtić u Sigecu počeo je s radom 7. rujna 1992. godine. Nekoliko godina kasnije postaje podružnica Dječjeg vrtića „Vrapčić“.

Početkom 2013. godine započela je adaptacija i proširenje vrtićkog i školskog kompleksa koje je završeno početkom 2014. godine te se od tada vrtić nalazi u novom i obnovljenom prostoru. Trenutno su u program ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja upisana djeca od dvije do sedam godina starosti. Program se odvija u dvije odgojno-obrazovne skupine: mlađa skupina PČELICE (od 2 do 4 godine),  i starija skupina MIŠIĆI (od 4 do 7 godina).

Radno vrijeme vrtića je od 6.00 do 16.00 sati. U vrtiću su zaposlene četiri odgojiteljice, kuharica i spremačica.

Uz redoviti desetosatni program, provodi se program Male sportske škole (za djecu polaznike) i Program predškole za djecu koja nisu obuhvaćena redovitim programom. Odgojno-obrazovni rad utemeljen je na potrebama i interesima djece i odraslih u vrtiću te na stvaranje uvjeta za potpun i skladan razvoj djetetove osobnosti.

U skladu s tim, tijekom godine provodimo raznovrsne aktivnosti u suradnji s vanjskim čimbenicima:

  • u suradnji s područnom školom sudjelujemo u organizaciji božićnog sajma i priredbe
  • u suradnji s velečasnim Leonom Lozančićem sudjelujemo na svetoj misi povodom Dana zahvalnosti
  • u suradnji s DVD-om obilježavamo blagdan Sv. Florijana posjetom vatrogasnom domu te evakuacijskom vježbom

Djeca  sudjeluju na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića u Koprivnici te u preventivno-edukativnom programu Vidi i klikni. U sklopu suradnje s Društvom žena i Društvom Sigečko srce proveli smo projekt „Kulturna baština našeg sela“ kroz koji smo upoznali starinske predmete, igre, stvorili slikovnicu sigečkih riječi uz pomoć bake Roze Blažotinec, upoznali članove KUD-a Gruntovec koji su nas vedrim duhom i sigečkim dijalektom podsjetili na seriju Gruntovčani. Svake godine sudjelujemo na manifestaciji Vuzmena košarica. Redovito se prijavljujemo na raspisane likovne natječaje, a da se trud isplati govori činjenica o osvojenim priznanjima (Volim Podravinu i Prigorje; Čudesni svijet nadnaravnih bića iz tradicijskih vjerovanja Podravine; nagrada za najoriginalniji rad – KTC).

Kontaktirajte nas :