Početna / Mmmm, juha od bundeve!

Mmmm, juha od bundeve!

24.10.2022.

Mmmm, juha od bundeve!

Zaista možemo osjećati veliku zahvalnost na ovoj bogatoj, mirisnoj jeseni koja nas obilato hrani svojim plodovima. Danas je na redu bila bundeva – pa smo zasukali rukave i skuhali svoju prvu vrtićku juhu od bundeve!

Za zagrijavanje (dok se grijao i rešo) poslužila nam je slikovnica “Juha od bundeve” – priča o prijateljstvu, toleranciji i međusobnom uvažavanju.

Nakon priče prionuli smo na posao – netko je gulio, netko rezao, netko miješao, netko dodavao začine… Baš kao u priči, svatko je imao svoju (veliku i važnu) ulogu i vrtićem se ubrzo počeo širiti onaj prepoznatljivi miris kuhanja. Miris ljubavi, mogli bismo reći.

Nakon svih sastojaka (onih poznatih i onih tajnih), nakon nekoliko minuta krčkanja i malo blendanja – naša juha bila je  spremna za degust… Ma kakvu degustaciju, to smo preskočili! Nije bilo potrebno degustirati jer smo znali da će biti ukusna pa smo prionuli na zdjelu kao na najfiniju poslasticu. To je zapravo i bila poslastica – i za naše nepce, ali više od toga, za naše srce.

Ponos koji smo osjećali jer smo sami skuhali svoju juhu ne može se mjeriti ničime. Odlučili smo svoja kulinarska umijeća koristiti malo više, kako u vrtiću, tako i kod kuće, na radost naših ukućana.

A vi pogledajte u galeriji kako su tekle pripreme za najfiniju juhu od bundeve!

P.S. Veliko hvala obitelji Večenaj na tehničkoj podršci – bez rešoa naša juha mirisala bi samo u našim mislima. 🙂