Početna / Rođendan knjige

Rođendan knjige

7.3.2024.

Rođendan knjige

Svratite li do Iskrica, među mnoštvom igračaka, oformljenih centara prema interesu djece, vidjet ćete i centar knjižnice iliti čitateljski kutak i vjerujete da nikad nije prazan.

No kako bi produbili, stvorili naviku i naglasili važnost čitanja od najranije dobi, a ujedno i obilježili Svjetski dan knjige u goste smo pozvali mamu Idu, inače knjižničarku.

U njenom društvu osim što smo upoznali nove likove s kojima smo se i družili  – Mrljek i Prljek, otkrili smo i  vrlo zanimljive slikovnice sa svjetlosnim efektima te se  vrlo uspješno  iskazali i u kvizu koji nam je mama Ida pripremila, a pitanja zaista nisu bila laka. Hm, znate li vi kako se zove vila iz priče Petra Pana ili koliko godina je Trnoružica spavala? Nije lako, zar ne?

No ono što je bilo najzanimljivije, jest pčelica uz koju smo pričali poznatu priču Tri praščića. Robotika, kako se izrazio Toni, odlična je vježba djeci za usvajanje prostorne percepcije tj. snalaženja u prostoru.

Upoznali smo se i s 3D olovkom koja crta, piše i nudi bezbroj mogućnosti koje bude dječju maštu i interes.

Vjerujemo da su i vas privukle  spomenute aktivnosti pa  jedino što vam preostaje je zaputiti se u Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović i uživati u svemu baš kao i Iskrice.