Dječji vrtić “Iskrica” Đelekovec

Dječji vrtić “Iskrica” Đelekovec

Dječji vrtić “Iskrica” Đelekovec

Mirka Viriusa 28

48316 Đelekovec

Telefon: 048 834 553

Mobitel: 095 820 3615

Elektronička adresa: djecji.vrtic.iskrica@gmail.com

 

Djelatnost vrtića je odgoj, obrazovanje, zdravstvena zaštita, prehrana i socijalna skrb djece rane i predškolske dobi. Svoje djelovanje ostvaruje kroz rad mješovite dobne skupine u koju su upisana djeca od navršene treće godine života do polaska u osnovnu školu. U vrtiću se provodi redoviti desetosatni program u vremenu od 6:00 do 16:00 sati koji ostvaruju dvije odgojiteljice. Uz to, provodi se i Program predškole u godini prije polaska u osnovnu školu za onu djecu koja nisu obuhvaćena redovitim odgojno-obrazovnim procesom (3 puta tjedno). U vrtiću radi i kuharica/spremačica.

Dječji vrtić „Iskrica“ osnovan je 1987., mjesto je zadovoljavanja potreba i prava djeteta, mjesto sigurnosti, ugode i ljubavi, obiteljske atmosfere, slobode izbora kroz raznovrsne aktivnosti koje potiču djetetov cjeloviti razvoj (tjelesni i psihomotorički, socioe-mocionalni, spoznajni te govor, komunikaciju, izražavanje i stvaralaštvo). S tom vizijom pristupamo osmišljavanju i ostvarivanju cjelokupnog odgojno-obrazovnog konteksta kroz suvremene odgojno-obrazovne postupke.

Roditelji su partneri u odgoju djece i oblikovanju vrtićkog kurikuluma što podrazumijeva zajedničko donošenje odluka vezanih uz razvoj, učenje i socijalni život djece u vrtiću kroz različite vidove suradnje: sudjelovanje u aktivnostima, posjeti skupini, prikupljanje materijala, donacije, dolasci na individualne konzultacije ili roditeljske sastanke i sl., a krajnji rezultat je  obogaćivanje i mijenjanje postojećeg konteksta vrtića, tj. njegovog okruženja, interijera, ali i eksterijera.

Vrtić partnerstvo proširuje i na lokalnu i širu društvenu zajednicu koju čine: Osnovna škola Mihovila Pavleka Miškine i okolni vrtići radi razmjene iskustava, susreta i druženja; Društvo žena, folklorne sekcije i lokalni pisci radi njegovanja kulturne baštine našeg mjesta; Muzej grada Koprivnice, DUZS, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije radi sudjelovanja na manifestacijama i likovnim natječajima; Agrokuća, Stomatološka ambulanta, Podravska banka, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“, dramska družina „Šareni svijet“ radi obogaćivanja dječjih znanja i spoznaja, a svoj rad vrtić promovira u županijskim tjednicima i na radiopostajama.

Ponos vrtića također su i razna priznanja i nagrade na raznim natjecanjima, npr. višegodišnje sudjelovanje na natječaju „Vuzmena košarica“, drugo, treće mjesto i nekoliko specijalnih priznanja na likovnom natječaju „Volim Podravinu i Prigorje“ te prvo mjesto na likovnom natječaju u Makedoniji.

Kontaktirajte nas :