Dječji vrtić “Potočić” Koprivnički Bregi

Dječji vrtić “Potočić” Koprivnički Bregi

Dječji vrtić “Potočić” Koprivnički Bregi

Trg svetog Roka 2

48324 Koprivnički Bregi

Telefon: 048 810 224

Mobitel: 095 511 0816

Elektronička adresa: dvpotocickopbregi@gmail.com

Dječji vrtić „Potočić“ osnovan je 4. studenog 2013. godine kao ustanova s jednom mješovitom skupinom djece od 3 do 7 godina starosti. Djelatnice vrtića su dvije odgojiteljice i kuharica/spremačica.

Temelj nam je razvijanje i njegovanje kulturne baštine Koprivničkih Bregi u čemu bilježimo uspješne suradnje s raznim udrugama: Udruga žena Bregi, Udruga žena Glogovac, DVD Koprivnički Bregi i Osnovnom školom Koprivnički Bregi.

Suradnju ostvarujemo i sa svim koprivničkim medijima (Radio Drava, RKC, RGP, Podravski list, Glas Podravine i Prigorja, Georg j.d.o.o.), velečasnim Josipom Košćakom, vrtnim centrom Agro kuća, UZOR-om Hrvatske, Koprivničko-križevačkom županijom, Turističkom zajednicom KKŽ, Bibliobusom, DUZS-om, HAK-om, Muzejom grada Koprivnice, Udrugom Bolje sutra i mnogobrojnim drugim suradnicima.

Od uspješnijih aktivnosti od početka rada možemo navesti posjet biskupa Josipa Mrzljaka Vrtiću, snimanje radioemisije „Biljni svijet“ i posjet vrtnom centru Agro kuća. Njegujemo kulturnu baštinu Općine Koprivnički Bregi te sudjelujemo s malim zeljarima na Danima zelja i bregofske pite. Godine 2017. u suradnji s roditeljima, Osnovnom školom Koprivnički Bregi i Komunalcem d.o.o. uredili smo vrtićko dvorište i ušli u projekt HRT-a „Najljepši školski vrtovi“ te se prijavili na natječaj u kojem smo osvojili priznanje za najboljeg početnika. Od osnutka, sa svim podružnicama u sklopu Dječjeg vrtića „Vrapčić“ sudjelujemo i na Renesansnom festivalu kao renesansni vrtić s radionicama za posjetitelje. U suradnji s velečasnim Josipom Košćakom sudjelujemo u misnim slavljima i obilježavamo važnije datume prigodnim programima za Majčin dan, Dane kruha te već tradicionalnim donošenjem betlehemskog svjetla u crkve u Koprivničkim Bregima i Glogovcu.

U sklopu redovitog desetosatnog programa odgojno-obrazovnog rada provodimo vjerski program, likovni odgoj, sat tjelesnog vježbanja u dvorani Osnovne škole Koprivnički Bregi, njegujemo folklor te provodimo Program predškole za djecu u godini prije polaska u osnovnu školu.

Kontaktirajte nas :