Početna / Bubamare i Leptirići u gradu

Bubamare i Leptirići u gradu

1.6.2021.

Bubamare i Leptirići u gradu

Skupina „Leptirići“ napokon je imala priliku otići na kraći izlet i posjetiti kino te pogledati animirani film  „The Croods: A New Age“. Djeca su uživala u projekciji, vožnji autobusom i zajedničkom druženju u gradskom parku. Uz ovaj animirani film mogli su se na zanimljiv način upoznati sa životnim situacijama te naučiti da zajedničkim djelovanjem i razumijevanjem mogu biti složni i pobijediti sve nedaće.

Kratki opis animiranog filma:  Croodsi traže novo mjesto za život te putuju svijetom u potrazi za sigurnijim mjestom za svoj dom. U svojoj potrazi nailaze na idilično mjesto okruženo zidinama i s jako puno hrane. No tamo nailaze i na novu, puno napredniju obitelj, koja ih se želi riješiti što prije. Nova obitelj je daleko razvijenija od Croodsa, žive u kući na drvetu, znaju uzgajati hranu, imaju WC, lift i mnoge druge izume koje Croodsi nisu nikada vidjeli.  No neočekivani obrat natjerat će obje obitelji da surađuju i krenu na pustolovinu života s druge strane zidina. Na tom putu će shvatiti da ih ipak veže puno stvari te da mogu premostiti razlike koje ih razdvajaju.

Skupina „Bubamare“ odlučila je posjetiti gradsku knjižnicu i čitaonicu Fran Galović. Posjet je organiziran ujedno i u sklopu projekta pod nazivom „Pričam ti priču“. U knjižnici su djeca uživala u slušanju priča uz rekvizite i lutke iz priča koje su dodatno animirale i angažirale dječju pažnju. Lijepo vrijeme iskoristili smo i za uživanje u gradskom parku te organizaciju piknika i opuštanje na suncu.