Početna / Buđenje iz zimskog sna

Buđenje iz zimskog sna

31.3.2022.

Buđenje iz zimskog sna

Tijekom ožujka bavili smo se proljetnicama, otkrivali njihova imena i značajke, ali  i formirali naš mali kutak proljetnica koje smo presadili. Tako smo otkrili što nam sve treba za rast i napredak biljaka, ali i što se dogodi kada se redovito ne zalijevaju. Likovnim aktivnostima zabilježili smo raznolikost i šarenilo proljetnica, a prigodnim pjesmama i plesom prizvali sunce i toplije dane.

Dolazak lijepog vremena iskoristili smo za svakodnevni boravak na otvorenom, na igru i istraživanje svijeta koji nas okružuje. Promatrali smo prirodu koja se budi iz zimskog sna i kukce koji sramežljivo proviruju iz svojih zimskih staništa. Nastavili smo istraživačko i iskustveno učenje o domaćim životinjama koje smo raznim aktivnostima pobliže upoznali, odredili stanište, otkrili što vole najviše jesti, ali i što nam one daju te zaključili kako su upravo one nezamjenjivo blago naših krajeva.

I u narednom razdoblju vrijedne Bubamare će razvijati znatiželju, istraživački duh te otkrivati veze i odnose između pojava, odnosa i društvene sredine.