Dječji vrtić “Leptirić” Hlebine

Dječji vrtić “Leptirić” Hlebine

Dječji vrtić „Leptirić“ Hlebine 

Krste Hegedušića 44

48323 Hlebine

Telefon: 048 493 464

Mobitel: 099 401 2025

Elektronička adresa: leptirici1909@gmail.com

Dječji vrtić „Leptirić“ u Hlebinama otvoren je 19.9.2016. godine kao podružnica Dječjeg vrtića „Vrapčić“. Vrtić je izgrađen na temeljima kuće likovnog pedagoga, slikara i akademika Krste Hegedušića što je njegova posebnost. Stari dio kuće je rekonstruiran i preuređen u spomen sobu obogaćenu namještajem koji je pripadao spomenutom umjetniku hlebinske naivne umjetnosti. Prema potrebi spomen soba se koristi za dnevni odmor djece, ali i kao slikarski atelier u kojem se njeguje i čuva tradicija sela Hlebine.

U Dječjem vrtiću „Leptirić“ djeluje jedna mješovita skupina djece u dobi od 3 do 7 godina te se provodi redoviti desetosatni program. Također, u vrtiću se provodi i Program predškole koji obuhvaća djecu u godini prije polaska u osnovnu školu, a koja nisu uključena u redoviti program. Radno vrijeme Vrtića je od ponedjeljka do petka od 6:00 do 16:00 sati. U vrtiću su zaposlene dvije odgojiteljice i spremačica/servirka.

Vrtić radi po izvedbenom planu i programu predškolskog odgoja i obrazovanja koji se svake godine mijenja i nadopunjuje prateći potrebe i interese djece te suvremena kretanja u razvoju predškolskog kurikuluma. Rad Vrtića temelji se na poticanju cjelokupnog razvoja djeteta: tjelesnog, spoznajnog, socio-emocionalnog te razvoja govora. Aktivnosti djece prilagođene su njihovoj dobi, potrebama i interesima te djeca uče na najrazličitije načine: od životno-praktičnih aktivnosti, preko umjetničkih pa sve do istraživačko-spoznajnih aktivnosti.

Suradnja s roditeljima ostvaruje se putem roditeljskih sastanaka, individualnih razgovora, anketa, informativnih panoa te uključivanjem roditelja u život i rad skupine putem radionica, boravaka roditelja u skupini te prikupljanjem donacija.

Vrtić surađuje s Općinom Hlebine, Galerijom Hlebine, Galerijom Josip Generalić, Udrugom hlebinskih slikara i kipara naive, župom Hlebine, Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Hlebine i Koprivnica, Udrugom slijepih i slabovidnih osoba, Policijskom upravom KKŽ, Vrtnim centrom Agro kuća, Muzejom grada Koprivnice i dr. kroz razne posjete, druženja, priredbe i slično. Prilikom posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Galeriji Hlebine, djeca i djelatnice Dječjeg vrtića „Leptirić“ dočekale su je u narodnim nošnjama sela Hlebine. Vrtić je posebno ponosan na sudjelovanje na regionalnoj smotri projekata, na sudjelovanje na likovnim natječajima gdje su dječji radovi osvojili 3. mjesto na natječaju Muzeja grada Koprivnice i 2. mjesto na županijskoj razini. Također, u Galeriji Hlebine izložene su slike djece polaznika Vrtića, gdje su ona, njegujući naivnu umjetnost, okušala se slikati na staklu.

Kontaktirajte nas :