Početna / Geometrijski likovi i boje

Geometrijski likovi i boje

8.4.2020.

Geometrijski likovi i boje

Djeca predškolske dobi svakodnevno dolaze u kontakt s geometrijskim tijelima i oblicima. Ima zaista puno načina na koje se djeci može približiti geometrija. U prostoru se mogu iskoristiti predmeti poput kocke ili knjige kako bi se djecu predškolskog uzrasta potaknulo da prepoznaju krug, trokut, kvadrat, pravokutnik. Može ih se potaknuti dodjeljujući im zadatak da sami u prostoriji u kojoj borave pronađu što više stvari istog oblika kako bi ga bolje zapamtili ili ih potaknuti da naprave razliku između nekoliko različitih verzija istog oblika. Predškolska djeca osnove geometrijskih pojmova stječu uz pomoć konkretnih predmeta, modela, slika, crteža i slično.

Potrebni materijal: karton, tvrđi papir (može biti i u boji kako bi ujedno i ponovili boje), škare, vuna, igla, bušilica za papir

Cilj aktivnosti: spoznavanje geometrijskih tijela i oblika i razvoj sposobnosti raspoznavanja predmeta iz okoline i uočavanja njihovih oblika te povezivanja s geometrijskim oblicima, razvoj spretnosti, okulomotorike, upornosti.