Početna / Kad odrastem, želim biti…

Kad odrastem, želim biti…

21.3.2019.

Kad odrastem, želim biti…

Povodom blagdana Svetog Josipa, Dana očeva u Dječjem vrtiću „Ivančica“, Koprivnički Ivanec bilo je pregršt događanja. Očevi su pozvani u grupu kako bi sami bili organizatori aktivnosti, uživali s djecom te u edukativnu svrhu podijelili s djecom iskustva vlastitog zanimanja.

Započeli smo s razgovorom što znači riječ zanimanje i što žele biti kad odrastu. Djeca su već znala nazive nekih zanimanja, a za neke nisu bili sigurni kako se zovu pa su izmišljali i neka sasvim nova. Zadovoljne smo što je čak dvoje roditelja posjetilo našu skupinu i djeci predstavilo svoje zanimanje. U suradnji s GKP KOMUNALAC d.o.o. tata S.G. koji tamo radi predstavio je svoje zanimanje i vrlo važnu ulogu u očuvanju prirode, recikliranju i pravilnom postupanju s otpadom. Veliko uzbuđenje i veselje bilo je kada su vidjeli veliki kamion koji odvozi smeće. Bilo je vrlo zabavno i poučno.
U četvrtak nam je tata R.D. predstavio svoje zanimanje – vojnik. Došao je obučen u vojničku uniformu i djeci objasnio i pokazao što sve jedan vojnik mora znati i imati od opreme. Djeca su vidjela kroz niz fotografija i videozapisa različitu vojnu opremu, demonstrirao im je vojnički pozdrav, a saznali su i da je bio u vojnoj bazi u Afganistanu. Djeca su bila zainteresirana za razgovor s njim, postavljala puno potpitanja, a veliki interes su im bile puške i helikopter.