Početna / Na seoskom imanju

Na seoskom imanju

1.6.2020.

Na seoskom imanju

Nizom ovotjednih poticaja zavirili smo u seosko dvorište i „družili“ se s mnogobrojnim životinjama sa spomenutog imanja, njihovom mladunčadi, ali i ponovili i usvojili njihovo glasanje, boju kože i sl.

Ponajviše interesa privukle su aktivnosti pedagoški neoblikovanim materijalom koji je djeci vrlo privlačan te u početku nedokučiv – kako iz plastične vrećice ili pečenih kokica nastane pile ili ovca. Upravo ovakav materijal podoban je za poticanje dječje ustrajnosti u radu, samostalnosti te uživanja u procesu rada s ciljem ostvarenja uspjeha.

Djeca su također kroz igrokaz „Gujcek i Pujcek“ imala prilike usvojiti spoznaje o životu praščića na farmi, ponoviti pravila ponašanja u kazalištu te razvijati smisao za humor, što je izuzetno bitno za djecu.

Vesela atmosfera nastavljena je i kroz glazbenu aktivnost s udaraljkama „Koka snijela jaje“ za stvaranje osjećaja za ritam dok je vrhunac ovotjedne teme bio kviz iliti verbalno iskazivanje naučenog, usvojenog kako bi djeca razvila toleranciju za neuspjeh jer je samo jedno mjesto rezervirano za pobjedničku ekipu. Neki su se lakše, a neki teže nosili s porazom, no svako dijete pokazalo se kao timski igrač i prije svega kao prijatelj, a to je ionako najveća životna pobjeda.