Početna / Neki drugi svijet

Neki drugi svijet

19.2.2024.

Neki drugi svijet

Sigurno se pitate gdje su nestale Iskrice. Naime, u toku mjeseca siječnja i prvog dijela veljače, umjesto djece, našim vrtićom vladale su bakterije i virusi i primorale djecu da ostanu u svojim domovima.

Na sreću, već ovog tjedna vrtić je u punom jeku no ni sada ne vladaju Iskrice već vještice, vitezovi i slična mitska bića.

Uz mnogo rada, truda, nezaobilaznu dječju maštu i domišljatost, vrtić je krcat pedagoški neoblikovanim materijalom jer izrađuju se potrebiti rekviziti poput dvorskog posuđa i  prozora, mačeva i štitova za vitezove,  lustera i baklji, metla i kuharica za vještice i sl.  I zamislite, toliko posla, a među djecom se ne osjeti  umor, nemoć i odbijanje već ponos i ustrajnost da sve što rade, rade sami, pa čak i piljenje grana za metlu ili konja. A kad bi se radovi sušili ili čekali daljnju doradu, svoju spretnost odmjerile su Iskrice i plesnim koracima na zvukove poznatih melodija Ljelja, Moreške ili Šećerne vile. Taman kad smo mislili da smo sve odradili evo nam već novih ideja, a mi spremni krećemo u nove pobjede.