12.4.2024.

Nema ničeg dražeg nego kad Iskricama stavite materijale na stol i dozvolite da nešto odrade sami. Ovog puta u pitanju su bile poznate delikatese. Sjeckanje, mljevenje, sušenje, miksanje, kuhanje… Uh, koliko posla, ali među djecom vlada energično zadovoljstvo i ponos te izuzetna spretnost i samostalnost u životno – praktičnim aktivnostima.
Pa da vam odgonetnemo o čemu se zapravo radi.
Sjeckanjem, sušenjem te mljevenjem povrća izradili smo vlastitu Vegetu koju svakodnevno koristimo kod ručka. Miksanjem šlaga uz dodavanje sastojaka prema vlastitim afinitetima (orašidi, mljeveni keks, linolada, čokolada i sl.) izradili smo Ledo sladoled, dok smo kuhanjem prirodnog soka uz dodatak želatine izradili gumene bombone bolje i od Haribo medvjedića.
U pauzi svega toga našli smo i vremena za parlaonicu, tj. raspravu o gaziranim i negaziranim sokovima. Vjerujte, afirmacijska i negacijska ekipa itekako su zauzele stavove i opravdale svoja mišljenja.
I tako nam prolaze dani i sati koji često interesiraju našu Oliveru. Hm, što pokazuje mala kazaljka, koji je broj prošla i slična pitanja vrzamaju se glavicama i ostalih Iskrica. Hajmo mi u istraživanje sata, a vas ako zanimaju male tajne velikih majstora kuhinje iz današnje priče, svratite na našu adresu.