Početna / Obilježavanje Dana kruha, jabuka i kestenijada u Potočiću

Obilježavanje Dana kruha, jabuka i kestenijada u Potočiću

28.10.2021.

Obilježavanje Dana kruha, jabuka i kestenijada u Potočiću

Proteklog tjedna bilo je veselo u skupinama Leptirića i Lavića. Kao i svake godine u listopadu, cijeli tjedan bili smo posvećeni aktivnostima vezanim za Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Povodom Dana jabuka 20. 10. 2021. godine, u skupini Leptirića gostovale su članice Udruge žena Bregi, gospođe Ljiljana Ivezić i Snježana Kuhar koja je ujedno i mama djevojčice iz skupine. One su zajedno s djecom pripremale našu tradicionalnu Bregovsku pitu, a isto su radili i Lavići, zajedno sa gospođom Vidom Golubić koja je također mama iz skupine i članica Udruge žena. Naša kuharica, teta Davorka, je pripremljene pite ispekla i svi smo ih zajedno u slast pojeli. Istoga dana, nakon vrtića, u dvorištu smo zajedno s roditeljima pekli kestene i družili se uz pjesmu.

U četvrtak, 21. 10. 2021. godine obilježili smo Dane kruha kratkim programom, pjesmom i recitacijom. Vrijedne mame iz naših skupina ispekle su fine pekarske proizvode, a vlč. Branko Horvat ih je blagoslovio. Nakon blagoslova sva djeca u vrtiću su se počastila slatkim delicijama.

Ovim putem zahvaljujemo se vrijednim mamama, članicama Udruge žena Bregi, vlč.Branku Horvatu i teti kuharici na pomoći i sudjelovanju u svim aktivnostima, a kako je sve to izgledalo, možete pogledati u fotogaleriji.