Početna / Proljeće u našem vrtu

Proljeće u našem vrtu

30.3.2022.

Proljeće u našem vrtu

Mjesec ožujak u našem Vrtiću obilježilo je godišnje doba proljeće. S dolaskom proljeća i buđenjem prirode i nsše aktivnosti postale su zanimljivije.

S pojavom prvih proljetnica započelo je naše istraživanje. Naučili smo mnogo o njima; kako se zovu, izgledaju, raznim likovnim tehnikama još bolje ih upoznali te ih potražili i uživo vidjeli. Slavili smo dolazak proljeća slikanjem, crtanjem, modeliranjem, pjevanjem pjesmica o visibabama, jaglacima, ljubičicama, leptirićima, pričanjem priča o proljeću i maslačcima. Svakodnevnim odlascima u park promatrali smo prirodu i promjene u njoj te time razvijali svoju spoznaju i omogućili djeci potrebu za kretanjem i boravkom na otvorenom. Nismo zaboravili ni naše tate povodom njihova dana te tako obilježili Dan očeva. Razgovarali smo o njima, što volim raditi s njima i zašto ih volimo. Prigodne poklone smo im izradili te ih na njihov dan njima jako iznenadili.

Veselimo se proljeću u kojem ćemo otkrivati i doživljavati proljetne čarolije: voćke u cvatu, cvrkut ptica, prve kukce u travi, plavetne oblake, dugu poslije kiše…

A do idućeg javljanja uživajte u djeliću naše proljetne atmosfere!