Početna / Roditelji u odgojno-obrazovnom procesu

Roditelji u odgojno-obrazovnom procesu

17.3.2019.

Roditelji u odgojno-obrazovnom procesu

Pozvali smo roditelje da se svatko tko ima interes i prema svojim sposobnostima i afinitetima uključi u odgojno-obrazovni proces u našem vrtiću. Za početak su interes pokazale mame. U sklopu projekta Zdravlje koji provodimo ove pedagoške godine u ponedjeljak, 11.3.2019., u  posjet nam je došla gospođa Jelena Ćulumović, medicinska sestra koja nas je provela kroz temu Čiste ruke. Naučili smo kada, zašto i kako moramo prati ruke. Djeca su pokazala veliki interes, a posebno za aparat koji svojim svjetlom pokazuje jesmo li pravilno i dobro oprali ruke.

U utorak, 12.3.2019., u skupinu nam je došla gospođa Andreja Eršetić koja je s djecom imala glazbenu aktivnost. Mama je uz pratnju na klavijaturama otpjevala s djecom nekoliko pjesama: Tratinčice, Dođi Isuse i Moja mama. Pjesma Moja mama djeci se jako svidjela te smo je brzo usvojili. Djeci se sve jako svidjelo, a posebno udaranje štapovima po ritmu pjesme.

U četvrtak, 14.3.2019. posjetila nas je gospođa Martina Sabo koja je vrijeme s djecom provela kroz kreativne i likovne aktivnosti izrade cvijeća i cvjetne livade. Druženje se nastavilo na igralištu u igrama loptom. Djeci se ovaj način druženja s roditeljima jako svidio te se vesele daljnjim posjetima. Obogaćeni ovotjednim druženjima, zahvaljujemo roditeljima na tome te očekujemo i druge roditelje.