Početna / Svijet dinosaura

Svijet dinosaura

25.3.2019.

Svijet dinosaura

Dječji interes za dinosaure iskoristili smo za stvaranje okruženja koje djeci omogućuje istraživanje, stjecanje iskustva, znanja i razumijevanja. Pripremljen je novi centar aktivnosti u kojem djeca imaju mogućnost stjecati iskustva i usvajati znanja o prirodnim staništima dinosaura te istraživati postojanje i vrste dinosaura koji su živjeli u dalekoj prošlosti. Ovaj smo kutić obogatili poticajima kao što su špilja, vulkan, palma, jezero, napravljenima od prirodnih i prirodno neoblikovanih materijala, a koje smo izradili zajedno s djecom.

Korištenjem različitih izražajnih medija poticali smo čuđenje, zatim stvaralačko izražavanje i stvaranje djece, fascinaciju i uočavanje detalja. Ujedno smo djeci ponudili mnoštvo poticaja kojima potičemo razvoj predčitačkih i predmatematičkih vještina.  Kako bi što više naučili o životu dinosaura, o njihovom pronalaženju i iskopavanju  upoznali smo zanimanje paleontologa i oformili njegov kutić u kojem su djeca tražila kosti, proučavala ih, uspoređivala. U slanom tijestu djeca su pravila otiske dinosaura, stopala. Da bi proširili znanje dogovorili smo posjet Galeriji grada Koprivnice gdje su djeca čula neke zanimljive informacije o dinosaurima i sudjelovala u zanimljivoj radionici izrade raznovrsnih masaka.

Kroz projekt djeca su dobila odgovore na svoja pitanja:  koje vrste dinosaura su postojale, kako su izumrli, što se dogodilo, tko je još živio u to doba, koliko su veliki bili, koliko su opasni bili i sl. te su svoja saznanja sami prenijeli na zajednički plakat. Tijekom cijelog projekta interes djece bio je velik te se i dalje nastavlja.