Početna / Volimo se igrati

Volimo se igrati

3.4.2020.

Volimo se igrati

Draga djeco i roditelji,

pripremili smo za vas primjere nekoliko aktivnosti kako bi vam ovo vrijeme proteklo što veselije, vedrije i zabavnije.

 

  1. POLIGON S PREPREKAMA

Jastuke, prekrivače i mali namještaj možete koristiti za stvaranje poligona s preprekama na kojem će Vaše dijete skakati s jednog mjesta na drugo, puzati ispod stola, preko fotelja i kroz tunel napravljen od stolica.

 

  1. POTRAGA ZA BLAGOM

Sakrijte predmete po kući. Osmislite zadatak za dijete ili zagonetku čiji će točan odgovor biti „ključ“ (pomoć) u pronalaženju blaga. Možete koristiti i varijantu s crtanjem karte s blagom- označite blago slovom X, dijete treba slijediti put koji ste ucrtali i pronaći blago.

 

  1. IGRE POGAĐANJA

Možete igrati igre pogađanja:

  1. S mlađom djecom koristeći boje npr. „Vidim nešto žute boje! Pogodi što je!“
  2. S djecom predškolske dobi koristeći početno/završno slovo npr. „Vidim nešto što počinje/završava slovom M! Pogodi što je to!“

 

  1. STAZA ZA AUTIĆE

Od trake u boji na podu načinite labirint. Neka dijete vozi autić kroz labirint i traži put do cilja. U igru se uključite i vi! Organizirajte natjecanje tko će brže stići do cilja koristeći neke dodatne alate, npr. štopericu za mjerenje vremena trajanja vožnje i uspoređivanje rezultata.

 

  1. SLIJEDI CRTU

Traku u boji zalijepite na različite načine (cik-cak, zavojito, ravno) i dajte djetetu da hoda po označenoj liniji pokušavajući što bolje balansirati. Zahtjevnija varijanta ove igre je hodanje unatrag po liniji, probajte!

 

  1. IGRE DRAMATIZACIJE

S djetetom izaberite lutke, plišance, figurice koje zatim među sobom podijelite i odglumite kratku predstavu, koristeći različite glasove za različite likove. Potičite dijete na govor i razgovor različitim pitanjima: Tko si ti? Tko su tvoji prijatelji? Što voliš raditi?

 

  1. „POTRAGA ZA JAJIMA“

Potreban materijal: jaja (čokoladna, kuhana, drvena, plastična)

Opis aktivnosti: Jaja, ovisno o dobi djeteta, sakrijte na lakše ili teže dostupna mjesta.  Dijete traži jaja u unutarnjem ili vanjskom prostoru kuće. Ukoliko imate više djece, igra može biti i kao natjecateljska: tko će pronaći više jaja.

 

8 .  „IMALI SMO PILE“

https://www.youtube.com/watch?v=MaOe5b9kQW0

Potreban materijal: kolaž papir, plastični ili papirnati jednokratni tanjuri, škare, slamčice i ljepilo

Opis aktivnosti: Poslušajte s djetetom pjesmu te izradite lutkice na štapu (pile i koku) te pokušajte pjevati pjesmicu uz pomoć izrađenih lutkica.

 

9. „USKRSNA KOŠARICA“

Potreban materijal: plastična boca, kolaž papir, tempera, kist

Opis aktivnosti: razrežite plastičnu bocu ostavivši samo donju polovicu i dajte djetetu da oboji izabranom bojom. Ukrasite bocu ukrasima po želji, a u nju stavite malo grančica, slame ili sijena te obojena jaja.

SRETNO!