Početna / Vrijeme je za sladoled

Vrijeme je za sladoled

12.5.2020.

Vrijeme je za sladoled

Draga djeco i roditelji,

za vas smo pripremili jednu zabavnu i edukativnu aktivnost kojom dijete razvija prepoznavanje i imenovanje boja, prostorne odnose, koordinaciju i preciznost u baratanju predmetima te okulomotoriku (finu motoriku šake).

Za ovu aktivnost potrebni su vam: čepovi staklenih ili plastičnih boca, karton, papir, olovka, pribor za bojanje, kuglice u boji (kupljene ili napravljene od papira u boji), veća pinceta, tempera, kistovi.

Na jedan veći papir ili karton nacrtajte kornet (dijete samo ili uz vašu pomoć) te neka ga dijete oboji. Na kornet posložite čepove boca – krenite s jednim brojem, pa svaki sljedeći red smanjite za jedan čep kako biste dobili oblik trokuta. Na posebne papire nacrtajte ponovno kornete s kuglicama sladoleda na način da kuglice budu jednake poslaganim čepovima. Zajedno s djetetom kuglice sladoleda obojite po želji. Zadatak je da dijete kuglice u boji (kupljene ili napravljene od papira) pincetom ili prstima prema predlošku složi u postavljene čepove. Broj čepova odredite prema prema dobi i sposobnosti djeteta. Ovu aktivnost možete raditi i na način da dijete oboji čepove pa ih na isti način, prema predlošku, niže na kornet. A kako to izgleda u praksi, možete vidjeti na fotografijama u prilogu.