Početna / Zim-zim-zima

Zim-zim-zima

12.2.2023.

Zim-zim-zima

Novu godinu započeli smo istražujući globus. Naišli smo na sjeverni i južni pol gdje su djeca uočila da su ta područja „bijela kao snijeg“. Uslijedila su pitanja: “Tko živi tamo?“, a naš je zadatak bio pronaći odgovore. Najprije smo pogledali video o životu Eskima te načinu gradnje njihovih kuća koje zovu iglu, a koji smo i sami izgradili od stiropora. Očekivano, to je izazvalo veliko veselje koje je djecu potaklo na daljnje istraživanje. Pomoću enciklopedija, slika i priča upoznali smo i životinje Arktika i Antarktika. Kroz mnoštvo aktivnosti poput manipuliranja senzornim materijalima (umjetni snijeg, vata, stiropor), slikanja ledom, spašavanja polarnih životinja zarobljenih u ledu te proučavanje polarne svjetlosti spoznali smo karakteristike sjevernog i južnog pola.

Naš najdraži prijatelj Bambića , gospodin Ivica ovaj puta nas je razveselio predstavom; „Ogrtači, pidžame, spavaćice i vrtnja pahulje letačice“.

Briga o pticama u okolici našeg vrtića ovotjedna nama je tema bila. Priprema hrane, izrada hranilice i likovni prikaz pokoje ptičice. Uživajte u našoj fotogaleriji!