Početna / Bogata jesen i još bogatije druženje

Bogata jesen i još bogatije druženje

30.9.2023.

Bogata jesen i još bogatije druženje

Kalendarski nam je stigla i već na samom početku darovala nas svojim plodovima. I kad to bogatstvo spojimo s nesumnjivo bogatom suradnjom s roditeljima onda nastaje predivno druženje koje urodi vrijednosnim rezultatom.

Hm, puno je toga rečeno, no o čemu se zapravo radi?

Naime, obradom priče „Priča o ježiću Bocku“ doznali smo što sve ježić sreće na putu kroz šumu u jesensko doba. Neke plodove sami smo izradili na nama primjeren, ali vrlo kreativan i inovativan  način i naravno kroz igru: gljive od papirnatih tanjura, jesensko lišće otiscima naših dlanova, bojanje šljiva manipulirajući spajalicama i magnetima i slično No, najveći utisak ostavila je životno – praktična aktivnost izrade zimnice.

Od radnog jutra, košara se punila jesenskim povrćem kojeg su donirale naše obitelji, a tada su nam u goste stigle mame i bake, zasukale rukave i pomogle  nam u radu. Sjeckalo se, vrlo spretno rukovalo nožićima, kušalo i komentiralo okuse, a o samopouzdanju i  ponosu  ne treba ni govoriti jer sve što sami napravimo veliki je životni uspjeh tako malih, ali vrijednih ruku.

Upoznati s tradicijom naših baka i mama, nastavljamo dalje jer kao što smo rekli jesen je bogata, a posla na pretek. Želite li recepte, savjete, ideje – tu smo!