Početna / Božićni posjet

Božićni posjet

14.12.2022.

Božićni posjet

U srijedu 13.12. 2022. Leptirići su ugostili gosp. Valentinu M. iz Bibliobusa koja nam je u sklopu projekta „Priče s poukom“ pročitala dvije predivne slikovnice- „Pingvin Gašpar“ i „Božićna jelka“.

„Pingvin Gašpar saznao je da zvijezda padalica ispunjava želje, a kako on ima mnogo želja, odlučio je nabaviti jednu takvu zvijezdu i imati neograničen broj ostvarenih želja. Ali nije mu to uspjelo. Umjesto zvijezde padalice, uhvatio je nešto još bolje.“ Što je uhvatio Leptirići su saznali i ostali iznenađeni jer se radi o sasvim neočekivanoj stvari, a koju svi rado priželjkujemo za Božić.

Priča o božićnoj jelki nastala je prema istinitoj priči o posebnoj tradiciji koja seže sedamdeset godina unazad. „Svake godine počevši od 1947. gradonačelnik Osla u Norveškoj Britanskom narodu poklanja prekrasnu Božićnu jelku. Ovo zimzeleno stablo simbol je mira i prijateljstva, a norveški šumari odabiru stablo mjesecima, ponekad i godinama unaprijed. Stablo zatim putuje preko tisuću kilometara – sve do londonskog trga Trafalgar na kojem stoji ponosno obasjano lampicama. Svake godine Pjesničko društvo ujedinjenog kraljevstva zamoli nekog pjesnika da napiše pjesmu dobrodošlice tome stablu. Božićnu jelku Julia Donaldson napisala je 2020. godine.“

Leptirići se zahvaljuju na suradnji i predivnoj interpretaciji slikovnica.