Početna / Cvjetna livada i druge ideje

Cvjetna livada i druge ideje

16.4.2020.

Cvjetna livada i druge ideje

Dragi roditelji i draga djeco!

Podsjećamo vas kako je važno svaki se dan baviti tjelesnom aktivnošću. Stoga za vas imamo jednu ideju za igru.

UBACI LOPTU U KUTIJU

POTREBNI REKVIZITI: kutije, lopte

OPIS IGRE:

Postavite kutiju na određenu udaljenost u svome dvorištu. Cilj igre je ubaciti loptu u kutiju. Djeca inače vole natjecateljske aktivnosti pa napravite pravo malo obiteljsko natjecanje i saznajte tko će biti najprecizniji u ubacivanju lopti u kutiju.

 

Nadalje smo za vas pripremili i nekoliko likovnih aktivnosti. Vrijeme je sve toplije i priroda se budi pa zašto ne iskoristiti nešto iz prirode i izraditi ukrase, likovne radove i razne igre.

 

CVJETNA LIVADA

POTREBAN MATERIJAL: vilica/spužva/tuljac kartona, tempere, papir

OPIS IZRADE:

Uzmite vilicu, spužvu ili tuljac kartona koji na dnu zarežete i rastvorite kako biste formirali cvijet te umočite u boju. Otiske cvjetova radite na papiru te po želji temperom i kistom dodajte stabljiku, listove i travu. Pokušajte ispuniti cijeli papir kako biste dobili dojam cvjetne livade. Prije no što počnete izrađivati cvjetnu livadu, slobodno se prošećite do obližnje livade kako biste dobili ideju kako i što raditi.

 

OTISCI LISTOVA

POTREBAN MATERIJAL: listovi raznih oblika i veličina, tempere ili vodene boje, papir

OPIS IZRADE:

Izađite u svoje vrtove i uberite listove raznih oblika i veličina. Premažite list temperom ili vodenom bojom. Pokušajte što brže bojom prekriti cijeli list kako se ne bi osušila. Otisnite ih na papir te nakon što se boja osuši po želji flomasterima dodajte detalje kao što su ruke, noge, kosa.

 

IZRADA POMPONA ILI CVIJETA OD SALVETA

POTREBAN MATERIJAL: salvete, špaga ili konac

OPIS IZRADE:

Ukoliko ćete raditi cvijet, uzmite nekoliko salveta te ih rastvorite i stavite jednu na drugu. Od tako složenih salveta napravite lepezu. Lepezu zatim pričvrstite na sredini špagom ili koncem i rastvarajte sloj po sloj. Na kraju ćete dobiti veliki cvijet koji može krasiti vaš stol. Ako se odlučite na izradu pompona, uzmite nekoliko salveta. Složite ih jednu na drugu. Odrežite dijelove na kojima su salvete presavijene. Ponovno napravite lepezu i učvrstite po sredini, no ostavite špagu ili konac da malo visi. Ponovno rastvorite sloj po sloj salvete. Tako izrađen pompon može krasiti sobu vašeg djeteta.

 

CESTA OD PAPIRA I KARTONA

POTREBAN MATERIJAL: papir, karton, korektor/bijela tempera/bijeli papir

OPIS IZRADE:

Od papira izrežite duge trake. Po sredini dodajte isprekidane i pune crte pomoću korektora/bijele tempere/bijelog papira.

Drugi način je da jednostavno uzmete komad kartona, nacrtate cestu i stavite nekoliko prometnih znakova, pješački prijelaz i slično. Nakon izrađene ceste uživajte u igri.

 

IGRA KOSINE – KOJI JE AUTO BRŽI?

POTREBAN MATERIJAL: karton, flomaster za pisanje duljina, nekoliko tuljaca od papira, autići

OPIS IZRADE:

Na kartonu označite duljine. Tuljac postavite na karton pod kosinom i zalijepite. Aute puštajte kroz tuljac i uživajte u igri te izmjerite koji će auto dalje otići.