Početna / Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemlje

26.4.2022.

Dan planeta Zemlje

Sretan ti rođendan, planetu!

Ovotjedna priča započela je izjavom: „Ovaj tjedan slavimo rođendan!“. Iz žamora malih Iskrica moglo se čuti mnoštvo pitanja kao npr. „Bude li torta“, „Kakva bude torta“ i slično na što je teta samo nadodala: „Bit će torta od svega što nam Ona daje. I od pijeska i grančica i cvijeća.“ Zbunjujuće, zar ne?  Ili pogađate da je ovotjedni slavljenik naš planet?

Dobro smo zasukali rukave i prionuli na posao. Oblikovali smo, mijesili, poslagivali te usput razgovarali o  svim blagodatima koje nam ona nesebično i svakodnevno  daje.

Dječja radoznalost i dalje je rasla. Neka od pitanja poput: „Koliko zemlja ima godina“, „A zakaj je plava“ i slična, bila su vodilje u daljnjim putevima.

Pomoću  globusa proučavali  smo zemljine  boje i njihovo značenje, tražili  smo poznata ili dosad posjećena mjesta, istraživali što je kontinent ili pak ocean, a dio naučenog prenijeli smo  i na papir. Naime, novu likovnu tehniku prenošenja boje pomoću špricanja vode rado smo iskušali u društvu vršnjaka jer radom u grupi ili paru lakše je sve. Kod proslave rođendana nezaobilazne su  čestitke pa smo nacrtali sve one lijepe stvari koje joj od srca želimo kao mnoštvo bilja, životinja, cvijeća, sunca i slično.

Najveći interes djeca su iskazala  sadnjom cvijeća  dok je Luka A. vrlo ekološki osviješten dodao: „Te vrećice bacite u žuti koš“.

Slažete li se da je odrađen još jedan jako dobar „posao“?