Početna / Dobrodošla, Bibi!

Dobrodošla, Bibi!

2.12.2021.

Dobrodošla, Bibi!

Cijeli je dječji svijet ispunjen životinjama, realnim ili imaginarnim. One se pojavljuju u crtićima, knjigama, videoigrama, cirkusima, ali i njihovim kućama. Istraživanja su pokazala da su djeca koja odrastaju uz kućne ljubimce vrlo snažno privržena istima te da ih percipiraju kao posebne prijatelje, članove obitelji, izvor zabave, ali i sigurnosti i zaštite koja im bezuvjetno pruža ljubav. Kućni ljubimci mogu donijeti veliku blagodat cijeloj obitelji, svim njezinim članovima, posebno onim najmlađima. Dijete kroz brigu oko hranjenja, šetnje i njege može učiti o odgovornosti i stvarati radne navike. Ono može učiti o krugu života – rađanju, odrastanju, bolesti, smrti. Može učiti o dijeljenju, suosjećanju, prepoznavanju osjećaja kod drugih, i još stotinu drugih stvari. I zato smo odlučili u skupinu uvesti temu kućnih ljubimaca.

Kroz razne aktivnosti djeca su učila o karakteristikama pojedinih životinja te razvijala empatiju prema istima unutar novooformljenog „zoo centra“. Kako ne bi sve bilo „u teoriji“ ili samo za igru, odlučili smo udomiti vlastitog ljubimca, tj. ljubimicu: ribicu Bibi. Svakodnevno brinemo o njoj, hranimo je, čistimo akvarij, a kako vikendom ne bi bila sama, nosimo je svojim kućama gdje nastavljamo brigu i pružamo mogućnost da Bibi barem nakratko postane član obitelji svakog djeteta.

U fotogaleriji vam predstavljamo našu ljubimicu i pozdravljamo vas uz  citat slavnog Viktora Hugoa: “Bilo je nužno civilizirati čovjekov odnos prema čovjeku. Sada je nužno civilizirati čovjekov odnos prema prirodi i životinjama.”