Početna / Evo kako teku pripreme za MasterChef

Evo kako teku pripreme za MasterChef

4.10.2021.

Evo kako teku pripreme za MasterChef

Tjedan nam je počeo neočekivanim posjetom gospođe Jesen. Nekoliko je puta pozvonila i ispred vrata ostavila košaru s jesenskim plodovima i pismom. Iza nje je ostao samo miris grožđa i jabuka te nered od lišća koje joj je, dok je onako žurila i jurila k drugoj djeci, popadalo s haljine. Ne brinite, naše vrijedne ručice brzo su to počistile.

Njena prepuna, šarena, mirisna košara bila nam je inspiracija za razne tjedne aktivnosti: slikanje jesenskog stabla, oslikavanje lišća, izradu bundeve (rezanjem i lijepljenjem ili otiskivanjem) i razne druge poticaje kojima smo bogatili svoje spoznaje o ovom mirisnom godišnjem dobu i promjenama koje nam ono donosi.

Tjedan smo završili sa slikovnicom „Juha od bundeve“ i pripremom iste. Juhe, ne slikovnice. Gulili smo i rezali povrće od kojeg je nastala slasna juha zadivljujuće boje i mirisa. Baš smo bili ponosni na  naše kulinarske vještine – čak smo razmišljali i o prijavi na MasterChef. Do sljedeće sezone još ćemo malo vremena i truda uložiti u svoje kulinarske, ali i mnoge druge vještine.

Ne možemo vam prenijeti mirise i okuse, ali zato na fotografijama nismo štedjeli. Uživajte u fotogaleriji!