Početna / Ispisali smo povijest

Ispisali smo povijest

12.10.2021.

Ispisali smo povijest

Prošli tjedan obilježili smo Dječji tjedan, jedan od naših najdražih tjedana u godini. Pričali smo o dječjim pravima i obavezama, a posebno nas je veselilo osmišljavanje i izrada obilježja skupine: zastave, pokliča i himne. Da budemo iskreni, radimo to već malo dulje, ne samo proteklog tjedna, ali ovaj tjedan bili smo posebno uzbuđeni jer smo sve priveli kraju i odlučili to premijerno pokazati našoj ravnateljici i načelnici.

Imali smo malu tremu pred svoje prvo pokazivanje obilježja skupine nekom drugom, ali sve je prošlo u najboljem redu. U očima ravnateljice i načelnice vidjeli smo koliko su ponosne na naše male vrijedne ručice i kreativne glavice.

Kako bi ovaj povijesni trenutak ostao što dulje upamćen, odlučili smo se napraviti zajednički rad i zajedno s našim imenima i fotografijom zatvoriti u staklenku i zakopati u zemlju. Takozvanu „vremensku kapsulu“ kroz nekoliko će godina možda pronaći naša djeca i saznati kako smo to provodili dane u vrtiću tada već davne 2021. godine.

Obilježja skupine vrlo su nam važna jer potiču osjećaje pripadnosti i zajedništva. Sudjelovanje u osmišljavanju i izradi istih potiče razvoj kreativnosti i mašte te jača pozitivnu sliku o sebi kod svakog djeteta uključenog u izradu. Za poklič skupine najviše zasluga preuzima Šimun. Motive na zastavi birali smo demokratski, glasanjem, pa su tako najviše glasova sakupile Antonijina, Ivina, Anina i Teova zastava. Sa svake od njih preuzeli smo jedan motiv, tako da je natpis Antonijina ideja, motiv plamena (iskrice) Anina, šarene kockice Ivin prijedlog, a točkice je predložio Teo. Himnu je zajedno s djecom osmislila i uglazbila odgojiteljica Ana-Marija, dok je za ideju o vremenskoj kapsuli zaslužna odgojiteljica Ivana.

Zasad vam nismo snimili izvedbu himne i pokliča, ali dok to ne uspijemo, ostavljamo vas s fotografijama. Uživajte!