Početna / Istraživačke Bubamare u ožujku

Istraživačke Bubamare u ožujku

12.4.2023.

Istraživačke Bubamare u ožujku

Djeca od rođenja uče o svijetu putem osjetila dodira, okusa, mirisa, vida i sluha što igra ključnu ulogu u razvoju njihovog mozga. S obzirom da spomenuto područje predstavlja jedan bitan element djetetovog budućeg učenja i spoznavanja svijeta oko  sebe, nastojali smo se u ožujku malo više pozabaviti osvještavanjem svojih osjetila.

Kroz istraživačke i spoznajne aktivnosti dotaknuli smo se različitih oblika, boja, tekstura, zvukova, okusa i mirisa. Djeca su prepoznavanjem, proučavanjem i manipuliranjem materijalima došli do raznih spoznaja

S dolaskom proljeća i buđenjem prirode dječje aktivnosti postale su zanimljivije. U SDB oformili smo  proljetni kutić koji smo redovito obogaćivali  donošenjem raznih proljetnica. Proljetnice su poslužile kao poticaj za njihovo imenovanje, opisivanje te likovne aktivnosti u različitim tehnikama. Prvi dan proljeća, 21. ožujak, obilježili smo kroz praktične aktivnosti sijanja i sadnje cvijeća, pjevanjem pjesmica o visibabama, jaglacima  te ostalim proljetnicama.

Veselimo se proljeću u kojem će djeca zajedno sa svojim odgojiteljicama otkrivati i doživljavati proljetne čarolije, a kroz razne aktivnosti bogatiti doživljajna iskustava i znanja o biljnom i životinjskom svijetu.

U ožujku smo započeli s pripremama za Uskrs, a glavne teme  nastavit će se još u travnju kada ćemo i obilježiti naš najveći kršćanski blagdan.