Početna / Kako se snaći u prometu

Kako se snaći u prometu

23.5.2022.

Kako se snaći u prometu

Prošli tjedan skupina „Leptirići“ proširila je svoje znanje i spoznaje o prometnim znakovima, prometnim pravilima te o ponašanju u prometu. U tome su nam pomogle didaktičke igre na temu prometa, slikovnice, prometni znakovi od kartona te semafor koji je djeci bio najzanimljiviji. Uz pomoć policijske kape i palice „STOP“ provodili smo imitativnu igru prometnog policajca. S obzirom da je interes bio veliki u skupinu smo pozvali majku  djevojčice Katje Horvat Markov koja je policijski službenik te prijatelje iz skupine „Bubamare“.

Djeca su je dočekala vesela i s puno pitanja na koja je ona strpljivo odgovarala, a oni su pak ispričali svoje prethodne doživljaje susreta s policijom. Objasnila im je što rade policijski službenici, kojim se sve sredstvima služe u poslu te od čega se sastoji njihova uniforma. Djeca su isprobala kapu, reflektirajući prsluk i rukavice, a najveće uzbuđenje vladalo je kad su na ruke dobili lisice. Zajedno s njom ponovili smo što smo naučili o prometnim znakovima, pogotovo onima o pješacima,  kako se moramo ponašati u prometu, ali i kako i gdje se djeca smiju voziti u automobilu. Nakon druženja s mamom koje je bilo veselo i uzbudljivo prošetali smo našim mjestom zaustavljajući se kod prometnih znakova i objašnjavajući njihovo značenje.

Nakon proširenih znanja i spoznaja o ovotjednoj temi našim budućim školarcima neće biti teško najesen snaći se u prometu.