Početna / Mjesec knjige u Bubamarama

Mjesec knjige u Bubamarama

3.11.2023.

Mjesec knjige u Bubamarama

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige u  ponedjeljak, 30.listopada, posjetila nas je naša majka Ingrid Lončar, a Mark je tim činom  bio jako sretan i  ponosan. Gospođa Ingrid za aktivnost je pripremila  poznatu i dragu nam priču o Crvenkapici. Posebnost ove aktivnosti je bila njena lutkica koju je koristila za dramatizaciju. Lutkica Crvenkapice ima mogućnost preobrazbe u sva tri glavna lika: Crvenkapicu, baku i vuka. Ovakva „čarobna moć lutkice“  djecu je mamila  na veliku pažnju i interes.

Mjesecom knjige samo smo se prisjetili ono što je svakodnevica naših odgojnih skupina, odgojiteljice u svakodnevnom svom radu koriste knjige, bajke, priče i time od najranije dobi potiču predčitalačke vještine kod djece.

Cilj obilježavanja mjeseca knjige je pružiti djeci mogućnost zajedničkog druženja, listanja i komentiranja slika, prorađivanja iskustava i doživljaja (crtanje, igra lutkama, dramatizacija, ples i sl.). Kod djece se njeguje pravilan odnos prema knjizi, što znači pažljivo listanje stranica, popravak potrganih stranica te odlaganje knjige nakon čitanja na prikladno mjesto.

Čitanje djetetu od najranije dobi jednako važno za njegov razvoj kao i briga o njegovim osnovnim potrebama.