Početna / Naše prometnice

Naše prometnice

14.11.2022.

Naše prometnice

Često puta promatrajući promet u neposrednoj blizini našeg vrtića, zapitamo se koji je ono auto tj. kako se zove, kamo on ide, što piše na onoj ploči (prometnom znaku) i slično, a ovih dana pažnju nam je privukao nedavno postavljen semafor i znatno veće i duže kolone vozila no dosad pa smo odlučili sobu dnevnog boravka pretvoriti u pravu prometnicu i doznati štošta novih spoznaja o prometu i prometnim pravilima.

Naravno da se veselimo novim igračkama no još nam veće uzbuđenje stvara činjenica da nešto izradimo sami poput kamiona, vlaka ili auta od podložaka za jaja. Prometni znakovi zadali su nam nešto više „muke“ jer prvo je trebalo naše vrijedne ručice uvježbati za crtanje trokuta ili kvadrata. Ali što mi ne možemo?! S vremena na vrijeme oglasi se i naš trbuščić. Tada spojimo ugodno s korisnim pa izradimo jestivi auto (od jabuka i banana).

I sada naravno uživamo i svakodnevno putujemo dok se kamion trese, a avion nas u zrak ponese ili kad željeznica lupa, a brodom plovimo skupa.

Za kraj, naš Luka ima za sve vas važan savjet: “Znate kak se ne sudariti? Pa dok auto ide po lijevoj strani, ti odi na desnu, a dok auto ide po desnoj strani onda odi na lijevu stranu i obavezno pazi da te policajci ne vide!“.