Početna / O novcu i štednji

O novcu i štednji

30.10.2021.

O novcu i štednji

Financijska pismenost bitan je segment života koji se svakog dana sve više naglašava i uvlači u područje odgoja i obrazovanja. Ni vrtić nije izuzetak. Iako mlađoj djeci pojam novca i štednje može biti poprilično apstraktan, trudimo se različitim aktivnostima približiti im spomenutu temu, razviti pozitivan stav prema novcu i potaknuti na razmišljanje.

Što je uopće novac, odakle dolazi, što su novčanice, a što kovanice i koje imaju veću vrijednost te zašto štedimo – neka su od pitanja koja su se ovog tjedna mogla čuti u našoj skupini. Da ne bi sve ostalo u teoriji, pomogla nam je naša kasica-prasica u koju već mjesec dana marljivo skupljamo novčiće u sklopu naše humanitarne akcije. Ponosno brojimo sve što smo skupili i suzdržavamo se da ne potrošimo novac na sladoled. Nekad je baš teško štedjeti i biti strpljiv. I to je ok!

Osim mozgova, zaposlili smo i prstiće – sitne kovanice odličan su poticaj za vježbati finu motoriku – tako lako skliznu niz prste. U stvarnom i prenesenom značenju, zar ne? 🙂

Tjedan smo zaokružili posjetom Podravskoj banci. Ljubazna teta bankarica strpljivo je odgovarala na sva naša pitanja, pokazala nam sve što nas je zanimalo u banci (a bili smo jako znatiželjni jer planiramo otvoriti jednu banku i u našoj skupini), a na kraju nas nagradila balonima i kasicama-prasicama koje smo ponijeli kući.

Kao što vidite, pošteno smo se naradili, a sad jurimo na odmor, ispred nas je produženi vikend! Odmorite i vi!