Početna / Pilići i zečevi zavladali vrtićem

Pilići i zečevi zavladali vrtićem

15.4.2022.

Pilići i zečevi zavladali vrtićem

Uoči blagdana Uskrsa pilići i zečevi zavladali su našim vrtićem i bili glavna tema u aktivnostima i igri.

Koristeći se raznim materijama iz svakodnevne upotrebe poput limenki i tuljaca nastalo je mnoštvo zečeva, kokoši i pilića koje smo rado smjestili što unutar vrtića,  što kao dekoraciju izvan vrtića odnosno na ulaz vrtića.

Metodom pokušaja i pogrešaka okušali smo se i u bojanju jaja. Naravno, pokoje jaje završilo je i na podu ili u komadićima no to nas nije omelo da pokušamo ponovo jer ipak smo mi jako uporni i ustrajni u našem radu.

Znate li možda kako kuhano jaje „pospremiti“ u usku staklenku? Vjerujte nismo ni mi znali, ali uz mnoštvo promišljanja i  iščekivanja uspjeli smo u svom naumu i shvatili koliko smo veliki znanstvenici.

Ono na što smo izuzetno ponosni jest da smo i mi maleni uvelike doprinijeli uređenju našeg mjesta.

Naime, uz pomoć ravnateljice Sanele Brgles oslikali smo veliku pisanicu, a dalje je uslijedila još jedna dobro poznata suradnja Općine i Škole te smo zajedno uredili rotor, paviljon, ali se i  rado odazvali radionici izrade pisanica u organizaciji naše općine.

Vrhunac uskrsnih zbivanja bila je izrada jestivih pilića. Ne pečenih, ne pohanih već voćno – sočnih u kojima smo još jednom pokazali našu spretnost, samostalnost, ali i veliku odgovornost kako pripremiti što ukusniju užinu za prijatelje.

Ne preostaje nam ništa drugo nego i vama svima poželjeti da i u vašim domovima zavlada ovako veselo družina, neka se stvori pravo blagdansko ozračje i neka vam je sretan i blagoslovljen Uskrs.