Početna / Predškolarci Leptirići uče prezentirati

Predškolarci Leptirići uče prezentirati

24.10.2021.

Predškolarci Leptirići uče prezentirati

Kroz odrastanje i obrazovanje ispred nas odraslih i djece često se stavlja važnost izlaganja i usvajanja dobrih prezentacijskih vještina. U školi se često očekuje da  djeca imaju hrabrosti javljati se na satu, odgovarati na postavljena pitanja, prepričavati sadržaje pred drugima i sl., a često se zaboravi kako takav način komunikacije kod neke djece predstava izazov i stres.

Znamo da vještine prezentiranja nije lako naučiti već je to vještina koju je potrebno uvježbavati. Ona velikoj većini djece, kako je već spomenuto, predstavlja izazov. Mali broj ljudi u sebi ima talent prezentiranja, a i on iziskuje konstantan rad, usavršavanje i učenje.

Kako bi Leptirići bili što spremniji za školu te kako bi imali što veću vjeru u sebe i svoje sposobnosti u predškoli kroz niz različitih aktivnosti uvježbavaju svoje prezentacijske vještine, jačaju pozitivnu sliku o sebi te povećavaju koncentraciju za slušanje drugih kada prezentiraju.

S aktivnostima za jačanje prezentacijskih vještina nastavljamo i dalje, a kako one (u počecima) izgledaju možete vidjeti u fotogaleriji.