Početna / Prvi jesenski tragovi u Iskrici

Prvi jesenski tragovi u Iskrici

26.9.2022.

Prvi jesenski tragovi u Iskrici

S obzirom da nam je kalendarski nastupila jesen, odlučili smo proispitati što sve mudre glavice znaju i što bi moglo  potaknuti njihovu znatiželju.

Nezaobilazna i vrlo dobra suradnja s roditeljima ni ovog puta nije izostala i vrtić je bio prepun jesenskih plodova koji su izazvali potrebu za istraživanjem svim senzornim modalitetima.

Ono što nam je pogodovalo upotpunjavanju jesenskog ugođaja svakako je bila vremenska prognoza,  kiša, kojom smo i započeli našu avanturu te prvim naznakama vršnjačkih, socijalnih interakcija zajednički oslikali kišobrane.

Veliku nedoumicu stvorio je češer. Kako od njega napraviti puža? E ovo je bio pravi trening strpljivosti, suradnje  i uzbuđenja.

Vrlo brzo, djeca su shvatila da svaki novi dan nosi i nove igre, aktivnosti i radosti pa su već pri dolasku u vrtić ispitivali što ćemo raditi. Tako su u  naš vrtić rado s ušetali ježići i klipovi kukuruza, ali i pokoja gljivica.

Najveći interes iskazan je bio za glazbene aktivnosti i igre s pokretom u čemu rado svi sudjeluju i  što nam stvara vedru i veselu atmosferu. Čak i pri odlasku na spavanje može se čuti stih pjesmice „Muhara“ ili „Kiša pada“.

I ima toga naravno još, ali sad pozivamo vas na strpljenje do neke nove naše avanture.