Početna / Put putujemo

Put putujemo

13.7.2020.

Put putujemo

Nastavljajući s projektom „Put putujemo“, Iskrice su ovih dana putovale Lijepom našom. Izrađenom maketom Hrvatske od pur pjene upoznali smo niz gradova, planina, rijeka te znamenitosti Hrvatske poput kravate, licitarskog srca, penkale i sl. koje smo rado izradili od pedagoški neoblikovanog materijala u kojem djeca iskazuju vještine i spoznaje svim senzornim modalitetima i naprosto uživaju u procesu rada te usavršavaju okulomotornu koordinaciju ili pak precizniju senzomotoriku. Nezaobilazna je bila i hrvatska prošlost odnosno građevine koje i danas mame ljude da ih posjete, a ovog puta su se pokazale kao prilika da se djeca pohvale svojim posjetima i ispričaju nam svoje doživljaje, iskustva te  prenesu znanja. Npr. P.F.:“To je Arena za borbu bikova“, T.Đ.: „Neee, tu su se vodile bitke, a danas su koncerti. Vidiš tu smo se parkirali, hodali 5 sati i onda sam tu pili fini šejk“.

Valja također spomenuti i hrvatsku važnost u svijetu sporta pa ući u ulogu Sare Kolak, Snježane Pejčić i drugih poznatih sportaša bila nam je velika čast, ponos, ali i uspjeh jer su zlatne medalje bile u našim rukama.

Kamo putujemo narednih dana?? Hm, strpite se malo jer uskoro se javljamo s nekog sasvim drugog mjesta zasad nedokučivog i nama nepoznatog, ali imenom vrlo privlačnog.