Početna / Snaga dječjeg mozga: kako je njegovati u ranoj i predškolskoj dobi

Snaga dječjeg mozga: kako je njegovati u ranoj i predškolskoj dobi

9.11.2020.

Snaga dječjeg mozga: kako je njegovati u ranoj i predškolskoj dobi

U ugodnom prostoru Inkubatora kreativnih industrija 26. listopada 2020., pridržavajući se svih tada aktualnih epidemioloških mjera i uputa, Centar Zagrljaj proveo je edukaciju odgojno-obrazovnih djelatnica Dječjeg vrtića Vrapčić na temu Snaga dječjeg mozga: kako je njegovati u ranoj i predškolskoj dobi.

Važnost poznavanja razvoja dječjeg mozga, svih njegovih dijelova te stvaranja neuronskih veza preduvjet je za razumijevanje cjelokupnog dječjeg razvoja, a samim time i njegovo poticanje – zadaću nas stručnjaka. U prvom dijelu edukacije voditeljice Ivana Vladušić i Ana-Marija Nikolić govorile su o strukturi mozga, načinima na koje se razvijao kroz evoluciju te dijelovima koji utječu na naše emocije, a samim time i učenje. Bio je stavljen naglasak na integraciju lijeve i desne polutke. U drugom dijelu edukacije govorile su o načinima na koje poticati razvoj mozga kroz pokret, dodir i ekrane.

Širokim rasponom znanja, stručnošću, toplinom, komunikacijskim vještinama i pružanjem brojnih primjera iskoristivih u odgojno-obrazovnoj praksi voditeljice edukacije osnažile su nas za daljnji rad. Ovim putem im zahvaljujemo na svemu pruženom i najavljujemo nastavak suradnje.