Početna / Tjedan zaposlenih prstiju

Tjedan zaposlenih prstiju

29.1.2024.

Tjedan zaposlenih prstiju

Vuna, kolaž papir, flomasteri, čavlići, bušilice papira, čačkalice, ribež, plastelin i sličan materijal mogao se proteklih dana način na našim stolovima. Upravo poticajna okolina i bogatstvo ponuđenog materijala omogućili su djeci osobnu angažiranost.

Bile su to aktivnosti ili bolje reći „treninzi“ za poticanje spretnosti npr. pri rukovanju čekićima i čavlićima, upornosti pri navođenju konca kroz rupice igle, spremnosti na izazov pri namatanju vune na drvene štapiće  i izrade „duginih štapića“ . U spomenutim aktivnostima do izraza je svakako dolazila i dječja mašta i kreativnost. Npr. Matias je vjerovao da upravo spomenuti „dugini štapići“ mogu otjerati tmurno vrijeme, što je Lukasa navelo na osmišljavanje pjesme  koja spašava svijet od lošeg vremena.

Zanimljivo, zar ne?

U konačnici uspjeli smo osnažiti i svoje samopouzdanje i regulirati emocije jer neke aktivnosti i neki poticaji itekako su izazivali ljutnju.

I to nije sve. Nismo zaposlili samo naše prste već smo spojili dvije aktivnosti u jednu. Nacionalni dan šešira obilježen je izradom šešira u krugu obitelji, a kasnije postavljenom izložbom u našem vrtiću.

Odvede li vas put u našem smjeru, možete i vi posjetiti izložbu unikatnih , neobičnih  i nadasve maštovitih šešira na kojima smo vrlo zahvalni našim roditeljima i neminovnoj i odličnoj suradnji.