Početna / Zimske radosti

Zimske radosti

22.1.2021.

Zimske radosti

Kad smo već pomislili da će nam ova zima proći bez snijega, ta djeci omiljena padalina iznenadila nas je i otvorila mnoge mogućnosti za nove aktivnosti s djecom kako na igralištu tako i u sobi dnevnog boravka.

Neke od aktivnosti su slikanje ledom, slikanje temperom na foliji, modeliranje plastelinom, izrađivanje pahuljica tehnikom tapkanja prstima umočenim u temperu na podlogu, promatranje senzornih boca, vrećica i pahuljica na svjetlosnom stolu. No, od svega nas je najviše razveselio snježni pokrivač na našem igralištu koji smo iskoristili za igru, trčanje, istraživanje (što se događa sa snijegom na našim rukama, a što se događa s našim rukama kada u njima držimo snijeg), grudanje i druženje s prijateljima iz Veselih roda i Malog zeke. Spomenutim smo aktivnostima razvijali koordinaciju i preciznost pokreta, pozitivna emocionalna stanja, odnose s vršnjacima, taktilnu percepciju, stjecali iskustva i spoznaje o prirodnoj sredini te razvijali likovni senzibilitet za nova likovna sredstva.

Osmijeh i sreća na licima naših Zvončica najveći su dokaz da su uživali u aktivnostima te se radost igranja posebno na snijegu pokazala kao neprocjenjiva!