Početna / Zubarska posla

Zubarska posla

4.3.2024.

Zubarska posla

Kad nam je teta Ana ušetala u vrtić i predstavila se kao stomatologinja, Iskrice su ostale u čudu i  moglo se samo čuti: “Tko? Što?”.  A kad je tek počela nabrajati predmete koje ima u svojoj torbi poput sonde i slično, čudo s početka priče preraslo je u još čudesnije zanimanje i hrpa upitnika mogla se razaznati iznad malih, znatiželjnih glavica.

Naime, posjetom stomatologinje željeli smo obilježiti Međunarodni dan zubić vile i Nacionalni dan stomatologa.

Naša teta zubarkica, kako ju je nazvala Doris, osim što nam je pomogla da prebrodimo strah od stomatologa, saznamo kako se obraniti od Grica i Greca, probudila je i veliku znatiželju za spomenutim zanimanjem pa možete naslutiti da je glavna simbolička igra narednih dana bila „Kod zubara“.

Pomno pamteći sve o čemu smo razgovarali ili vidjeli kod tete Ane, vrlo lako smo prenijeli i osmislili u svoju igru. I kao što  je već svima poznato da Iskrice rado sve izrađuju same, ni ovog puta akcija nije izostala. Izrađivali smo zubalo,  zubarsku stolicu, sondu, zubarska kliješta, ogledalca, zubarske kute, plakate s naglaskom na zdravlje i njegu zubala i ostalo.

Posjete li vas Gric i Grec ili želite samo obaviti pregled svog zubala, stomatolog u Iskrici  radi svakog radnog dana od 6 do 16 sati. Čekamo one najhrabrije!